התנגדות לצוואה
כאשר מוגשת בקשה לצו קיום צוואה לרשם לענייני ירושה (שמטרתה להקנות לצוואה תוקף משפטי לאחר פטירת המצווה), יכול כל אדם להביע את התנגדותו לבקשה באמצעות משלוח הודעה על כך לרשם לעניניי ירושה במסגרתה הוא יפרט וינמק את עילות התנגדותו.
עילות ההתנגדות הנפוצות:
· הודעה לפיה קיימת צוואה מאוחרת מהצוואה הנקובה בבקשה.
· טענה לפיה הצוואה שהוגשה איננה משקפת את רצון המצווה.
· טענה לפיה הופעלה השפעה בלתי הוגנת על המצווה.
· טענות לפיהן קיימים פגמים בצוואת המצווה.
את ההתנגדות לבקשה יש להגיש במשרדי הרשם לענייני ירושה באותו המחוז שבו הוגשה הבקשה לאישור הצוואה במספר עותקים כפול מספר הצדדים בתיק + 2. (לדוגמא במידה ויש שלושה יורשים, יש להגיש 5 עותקים – עותק לכל יורש, עותק אחד לרשם ואחד לבית המשפט).
במסגרת ההתנגדות, נדרש המתנגד לנמק את התנגדותו במסגרת תצהיר לצרף את המסמכים הרלבנטיים לתמיכת טענותיו בצירוף העתק קבלת תשלום אגרת התנגדות.
עם קבלת האמור, קרי, ההתנגדות, יהא מנוע הרשם לענייני ירושה להמשיך ולדון עוד בבקשה לאור סעיף 67א(א)1 לחוק הירושה תשכ"ה – 1965 ויעביר את הבקשה לקיום הצוואה לרבות ההתנגדות, להכרעת בית המשפט לענייני משפחה שבאותו המחוז.
יצוין כי נטל הראיה ברוב ההליכים המשפטיים להוכיח את עילות ההתנגדות מוטל על כתפי המתנגד. יחד עם זאת ועל אף האמור, ישנם מקרים בהם בית המשפט יהפוך את נטל הראיה לפתחו של מבקש הצו.
משרדנו מתמחה בייצוג וליווי משפטי בדיני משפחה וירושה לרבות בהליכי התנגדות לצו ירושה וצו קיום צוואה.
הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו לשם קביעת פגישת ייעוץ בנושא חשוב זה או לחילופין, השאירו פרטי התקשרות וניצור עמכם קשר בהקדם האפשרי.
בהצלחה !