מזונות אישה לאחר גירושין
אחד הדינים הקיימים בתורה, הוא הדין המאזן בין חובותיו והתחייבויותיו של הגבר לבין זכויותיה של אשתו, בזמן נישואיהם. מזונות אשה עגונים בחובתו של הגבר רק במידה ומדובר באשה שאינה בגדה או עזבה את ביתה ללא סיבה מוצדקת. באם מדובר בסיבה מוצדקת, הרי שהיא זכרית למזונות ברמה בה הורגלה לחיות עם בעלה, כפי שנאמר – "עולה עמו ואינה יורדת".
מה קובע את גובה התשלום בחיוב מזונות אשה?
הבעל חייב בתשלום מזונות אשה במטרה לספק את כל צרכיה הנדרשים לקיומה ורווחתה; שכר דירה, הוצאות החזקת הבית, נסיעות, החזקת רכב, מזון, וכו'. תשלומי המזונות קבועים בחוק וינועו בדרך כלל בין 5000 ₪ – 20,000 ₪ ובמקרים מסוימים אף יותר – תלויה בנסיבות המקרה הפרטי ויכולתו הכלכלית של הבעל. ישנם זכויות וחוקים המעוגנים בחוק הקשורים לנושא, כגון:
- זכותה של כל אישה לקבל מזונות, כפי שנקבע בדיני ישראל בעקרון 'עולה עמו ואינה יורדת עמו' כלומר האישה זכאית לחיות בדיוק באותה רמה כפי שהורגלה עד כה בבית בעלה. גם אם הגיעה מרקע כלכלי נמוך יותר טרם נישואיהם, אין באפשרותו של הבעל לדרוש ממנה לחזור לחיות באותה רמה כפי שחיה לפני שנישאה לו. המזונות יוענקו לה בהתאם לעושרו של הבעל.
- בהמשך לסעיף זה, גם אם מצבו הכלכלי של הבעל קשה, האישה זכאית (עד כמה שניתן) לאותה רמה חיים שהייתה לה טרם נישואיהם בתנאי שמדובר ברמת חיים טובה.
- באופן כללי, השיקול העיקרי בקביעת גובה התשלום הוא היכולת הכלכלית ורמת החיים בה חי הבעל.
משרד עו"ד הראל ושות' – מלווים אתכם במקצועיות
בעת תהליך קביעת גובה המזונות נלקחים בחשבון גורמים רבים; יכולתם הכלכלית של שני בני הזוג, רמת חייהם הנוכחית, נכסי האישה, קיומן של עילות שביכולתן להביא לכך שהאשה תישלל מזכאותה, ועוד. משרד עו"ד הראל ושות' יבצע סקירה מעמיקה ואבחון מצבכם הכלכלי והזוגי הנוכחי לתוצאות אופטימליות וטובות יותר בהתאם למקרה.