072-2501234 | 054-7203040
ליווי אישי מקצועי ומיידי בדיני משפחה וירושה

גישור גירושין

גישור גירושין

הליך הגישור – רקע כללי

הליך הגישור הינו כלי שמטרתו יישוב סכסוכים והוא מוסדר בין היתר, בסעיף 79ג' לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד-1984 וכן בתקנות בתי המשפט (פישור), התשנ"ג-1993.

במהלך השנים האחרונות, הפך הליך הגישור חלק נכבד בישוב סכסוכים בין הצדדים השונים ובתי המשפט נוהגים להעביר את הצדדים תוך כדי ההליך המשפטי להליך גישור מתוך ההכרה ביעלות ההליך והכוח הטמון בו, להביא את הצדדים לסיים את המחלוקות ביניהם בדרך אחרת נעימה שללא ספק תואיל לכל הצדדים וברוב המקרים תחסוך בעלויות כספיות, בהתדיינות משפטית ארוכת שנים כמו גם מתח ואווירה כעורה.

הליך הגישור יכול להתקיים בכל הליך / ערכאה בה מתקיים התיק בעניינם של הצדדים ובכל שלב בהליך כאשר כמובן רצוי ככל האפשר, ליזום את הליך הגישור בתחילת הסכסוך על מנת למנוע מהצדדים להגיע לאנרגיות שליליות בעניינם שעלולות להביאם לידי כעסים והתבצרותו של כל צד בעמדותיו.

הליך הגישור נפתח בהסכמת הצדדים לקיים את הליך הגישור במסגרתו, נפגשים עם המגשר שהנו איש מקצוע ניטראלי המחויב לקיים ולנהל את הליך הגישור בעניינם של הצדדים בצורה שוויונית והוגנת תוך איזון האינטרסים של שני הצדדים במטרה לחתור ולהגיע לפתרון מוסכם אשר יביאם ליישוב וסיום הסכסוך בעניינם.

במסגרת הפגישה ייעזר המגשר בכישוריו וינסה להביא את הצדדים ליצירת גשר תקשורתי בונה ותקשורת נכונה שתוביל בסיום הליך הגישור, לפתרון וסיום הסכסוך בדרך של הסכמה.

ניהול הליכי גישור גירושין

ניתן להיעזר בהליך הגישור לשם פתרון בכל סוגיה נידונה בהליך הגירושין:

  • גישור בהליך גירושין
  • גישור בהליך מזונות ילדים / מזונות אשה
  • גישור במשמורת ילדים
  • גישור בחלוקת רכוש ואיזון משאבים
  • גישור בתביעת כתובה וכן הלאה…

להליך הגישור יתרונות רבים שעיקרו נובע מכך שבעוד שבתי המשפט כבולים להוראות החוק והתקנות, הליך הגישור הנו גמיש ומאפשר למגשר לסטות סטייה מהותית מסדרי הדין והראיות הנהוגים בבתי המשפט תוך חתירתו להגיע לפתרונות מקוריים ויצירתיים.

במידה ועלה בידי המגשר להביא את הצדדים להסדר המחלוקות ביניהם לכדי סיום, המגשר ינסח הסכם, יחתים את הצדדים על הסכמותיהם ייפנה ויבקש את בית המשפט לאשרו וליתן לו תוקף פסק דין.

מאידך, במידה וצד להליך מבקש לסיים את ההליך ולא להמשיכו, יופסק הליך הגישור והצדדים ישובו להתדיין בבית המשפט מבלי שהדבר יטה לחובתו של הצד שבחר להפסיק את ההליך.

אישור ההסכם עליו חתמו הצדדים בפני המגשר יובא לאישורו של בית המשפט ויהפוך לפסק דין. מאחר וכך, קיימת חשיבות כמו גם עדיפות להסתייע במגשר שהוא עורך דין הבקיא בתחום הגירושין ודיני המשפחה על מנת להגיע לפתרון כולל בכל הסוגיות הנידונות בעניינכם על כל המשתמע מכך.

עורך הדין אילן הראל הנו מגשר מוסמך, הנמנה עם רשימת המגשרים ברישומי בתי המשפט ובעל נסיון רב בניהול הליכי גישור בתיקי גירושין, משפחה ונושאים הנלווים להם.

צרו קשר עוד היום לתיאום פגישת יעוץ משפטי ללא התחייבות לשם בירור ניהול הליכי גישור בעניינכם או לחילופין, השאירו פרטי התקשרות בדף צור קשר ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.

* אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.

שאלות נפוצות בנוגע להליך גישור:

שאלה:

מהם יתרונות הליך הגישור מהתדיינות בבתי משפט?

תשובה:

הגישור הינו הליך רצוני בהסכמת הצדדים ולא ניתן לכפות פתרון שאינו מקובל ומוסכם.
הגישור חוסך לצדדים היריבים כסף הנחוץ לצורך ניהול הליך משפטי.
הגישור חוסך לצדדים זמן שכן הליך הגישור אורך מספר מפגשים ספורים הנערך במסגרת שבועות ספורים להבדיל מניהול דיון משפטי בבימ"ש, אשר יכול להגיע למספר שנים.
במהלך הגישור, הצדדים יכולים להביע את עמדתם באופן בלתי אמצעי ואינם כבולים לחוקים לתקנות ולמסגרת השיפוטית הנהוגה בבית המשפט.

שאלה:

האם הליך הגישור סודי / חסוי?

תשובה:

בהחלט ! הליך הגישור הינו הליך דיסקרטי וחסוי לחלוטין. בנוסף, קיים חסיוןבין הדברים אשר נאמרים במסגרת הליך הגישור שלא יכולים לשמש ראיה ולא יהווה ראיה בהליך משפטי במידה והליך הגישור לא צלח והדיון חזר לבית המשפט, או בכל הליך אחר.

המידע והמסמכים שמועברים בין הצדדים בהליך הגישור, חסוייםאף הם לחלוטין ואינם מועברים בשום צורה לבית המשפט.

המטרה בשמירת החיסיון והסודיות המידע המועבר בהליך הגישור הינה בין השאר לאפשר לצדדים חופש פעולה על מנת להציג את טיעוניהם וגרסתם בחופשיות מבלי לחשוש כי הנאמר יגיע לכותלי בית המשפט.

שאלה:

מה תפקידו של המגשר בהליך ?

תשובה:

תפקידו של המגשר הנו ניהול הליך הגישור במסגרתו ניתנת לכל צד אפשרות להציג אתעמדתו בסכסוך. המגשר מסייע לצדדים לנטרל כעסים, למפות את הנקודות שבמחלוקת, זיהוי אינטרסים משותפים והכל, במטרה לבנות הסכם שיביא לפתרון הסכסוך ביניהם. במהלך הליך הגישור, יוצר המגשר תנאי שיחה נוחים לצדדים המקלים על הצדדים לבטא עמדותיהם. המגשר יכול לערוך פגישה משותפת עם כל הצדדים וכן לערוך פגישות נפרדות עם כל צד לסכסוך על מנת לבחון את האפשרויות והמתווה הנכון והראוי ביותר ליישוב הסכסוך.

יודגש – המגשר הינו צד ניטראלי, אינו שופט ואין באפשרותו לכפות פתרון על הצדדים שכן כאמור ההליך הנו הליך רצוני שמטרתו להביא את הצדדים להסדר מוסכם ביניהם.

שאלה:

מיהו מגשר?

תשובה:

המגשר הנו משפטן, עורך דין או בעל מקצוע אחר שעבר הכשרה שעניינה לעזור לצדדים לפתור את המחלוקות בניהם.

גישור גירושין

קידום אתרים לעורכי דין קידום אתרים אורגני
x

השאר הודעה ונחזור אליך:

    שם (חובה):

    נייד:

    דוא”ל (חובה):

    הודעה:

    [recaptcha]

    יצירת קשר מידית