תביעת כתובה
הרוב סבורים כי אין לכתובה משמעות חוזית אלא משמעות טקסית בלבד אולם המדובר בטעות משמעותית שיכולה להיות לעיתים, גורלית שכן הכתובה מהווה חוזה לכל דבר וענין בין הבעל לאשתו רגע לפני כניסתם לברית הנישואין.
במסגרת הכתובה, מתחייב הבעל בנוכחות שני עדיו (שאף הם חתומים על הכתובה), כי אם יחליט הוא לגרשה חלילה, הוא ישלם לידה את הסכום הנקוב בכתובה שנועד למעשה להבטיח את בטחונה הכלכלי של האשה בצאתה ממעגל הנישואין.
סכום הכתובה המינימאלי שנקבע בגמרא הנו מאתיים זוזים הקרוי עיקר כתובה שהינו הסכום המינימאלי שבו יחויב הבעל וכל סכום נוסף מעבר לסך הנ"ל קרוי תוספת כתובה אותו יאלץ הבעל לשלם לאשתו עם פקיעת הנישואין.
ניתן למעשה לומר כי מטרתה העיקרית של טקס הכתובה במסגרתה מוסר הבעל את הכתובה לאשתו הנה הצהרתו בפני כל הנוכחים בכלל וכלפיה בפרט, כי לא יגרשה בנקל ואם יגרשה, ישלם לידה את הסכום אותו התחייב, בעת הגירושין.
בניגוד לדעה הרווחת, בתי הדין מחייבים את הבעל בלא מעט מקרים לשלם לידי האשה את הסכומים עליהם התחייב כאשר לא הייתה לו עילת גירושין מוצדקת.
סכום הכתובה נועד להבטיח את כלכלתה, מחייתה ורווחתה של אלמנה במקרה בו נפטר בעלה היכולה לתבוע זאת במסגרת סעיף 104 לחוק הירושה המהווה תשלום בדמי קדימה !
בדרך כלל בהסכמי גירושין ועל מנת להימנע מתביעות נוספות בהליך, מוותרת האשה על כתובתה ותוספת כתובתה כתנאי לגירושה על ידי הבעל ומהצד השני של המתרס, בעל יעדיף לחתום על הסכם גירושין "כנוע" במסגרתו תסכים ותתחייב האשה שלא לתבוע את כתובתה.
תביעת כתובה הנה בסמכותו הבלעדית של בית הדין הרבני ואילו תביעת כתובה במסגרת העזבון ניתנת לתביעה גם בבתי המשפט לענייני משפחה.
קיימת חשיבות להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום בדיני משפחה כדי לבחון את הסוגיה הנידונה על פי המקרה הספציפי תוך בחינת כלל הנסיבות בעניינך ולשקול תביעת כתובה.
משרדנו בעל נסיון רב בניהול תיקי כתובה ובתחומים השונים הנלווה לה.
באם הנכם מעוניינים לדעת עוד פרטים אודות נושא חשוב ומורכב זה, צרו קשר עוד היום עם משרדנו לקביעת פגישת ייעוץ מקצועי ללא התחייבות בנושא או לחילופין, השאירו פרטי התקשרות בדף צור קשר ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.
בהצלחה !